Hässelby farväl....

Välkommen tillbaka till Stora Vika Elin, min darling ja det får jag säga nu hehe skönt att ha stumpan här igen.

Usch det är inte kul som hon har fått...ONT i alla leder tänk om det är FIBROMYALGI  Det är ärfligt säger dom och tänk om det är det som jag också har lidit av...Ledvärk, nackvärk, ryggvärk ...you name it...

Fy vad jag gnäller men det här är ju min egen sida och jag får skriva om allt här och dom som tycker jag gnäller så ...OCH  vem bryr sej...inte jag.

Idag var vi i Hässelby och städa ut allt   detsista i hennes lägenhet så detvar skönt ,att det var gjort det är inte kul med flyttstädning men nödvändigt...Vi hjälptes åt alla hennes 2 pappor och jag och så damen själv.

Nu kollar vi på Polar-prisprogrammet men jag måste snart gå till sängs skall ju upp kl 05.20 imorron bitti pust stånk blääää...jag börjar 07.00 och min limosin kommer 06.00...Det borde vara kriminellt att sätta sådana scheman åt en gammal kärring som vill sova till minst 10.00.

God natt

Må så gott
Moa

Helgen avklarad

Ja nu har jag jobbat första helgen efter mitt RYGGSKOTT . Lumbago.
Det gick väl hyfsat men det var såååå jobbigt för vi h ar ju rätt jobbiga boende där på stället jag jobbar.
ADHD, autism, mongolism och andra psyk.besvär  och dom har ju sina problem med att hålla ihop sej och tiden.

Det har varit mkt jobbigt som sagt denna  helg så jag känner mej helt slutkörd i huvudet och i kroppen av alla frågor, bedkräftelse och tjat och frågor igen och tjat och frågor om samma sak heeeeela tiden. PHUUUUUUUUUUUU.

Men att komma hem efter en kämpig helg och mötas av ett rent underbart doftande hem med rena golv och välstädat det är en sådan njutning att man blir varm om hjärtat...att det finns så duktiga män nu förtiden men det finns det JAG HAR EN...Elin var också duktig fast hon har sååå ont i sina leder...JAG ÄLSKAR ER !!
Jag har köpt ett nytt preparat som doftar clean cotton det är en grej som man kopplar in i kontakten och så sprider den en underbar doft av ren tvätt...beroendeframkallande...jag lovar. mmmmm

Jag börjar känna att nu skulle jag snart vilja gå i pension men det kan jag inte för då får vi inte såå mycket att leva på, för jag har ju inte jobbat heltid på länge och pensionen blir iten men vi klarar oss.

Men vi vill ju åka utomlands, äta gott, köpa grejer osvosv men maten idag  är inte dyr..t.ex  fläskytterfilé 69 kr kilot eller köttfärs 39 kr kilot..det är inte dyrt. Så idag har jag lagat egna köttbullar med gräddsås (utan grädde) nästan lika god och med hemlagad lingonsylt till.
När vi nu pratar om lingonsylt så skall vi få en hel hink med lingon som mitt X Hasse har kämpat och lidit att få i en stor hink uppe i Delsbo (en tradition) där han träffar gamla polare från förra arbetet och dom plockar , fiskar och festar ihop...kul för killarna att ha polare att träffa på gamla dar. Sen får jag nästan hela hinken och så kokar jag sylt och delar ut till dom som vill ha den goda sylten. Min far och vi och så Hasse förstås vill ju ha av sylten den goda.

Nu skall vi snart dricka lite kaffe och kolla på tv och slappa i soffan efter en slitid dag för alla oss.
Ingemar och Elin har städat ur Hässelby-lägenheten...jobbigt jobbigt'
Jag har slitit på gruppbostaden och städat och fejat    jobbigt jobbigt

Imorgon skall vi städa ur Elin´s llägenhet det sista finslipningen sen så bor hon här i Stora Vika igen darlingen min...det känns skönt och bra...förstås...

Ha det bäst
Moa

Jobb, jobb, jobb

Ja så var tebax till jobbet och man kom ju ner på jorden med en gång.
Det var inte som om man hade varit borta i nästan 2 månader...semester och sjukskrivning.
Allt var som vanligt , dom boende var sååå glada när ja kom tillbaka dom trodde ju att jag också skulle försvinna som dom andra har gjort på grund av långsjukskrivningar, så dom var ju överlyckliga när jag dök upp igår.

I måndags var jag med pappa på Huddinge sjukhus där han skulle ta bort sin kateter MEN det fick han inte för han kan inte tömma sin blåsa utan samlar på sej en massa urin och det är ju på grund av prostatan som täpper till av olika orsaker som inte läkaren gick in på . I min pappa ålder så gör dom inte såå grundliga undersökningar  varför han inte kan släppa urin, han är väl för gamlla...vad skall jag tro,
Nåväl pappa fick en ny kateter och en hel massa påsar att samla urinen ioch intstruktioner om hur dom skall användas..

Kollade in Uppdrag granskning ikväll och fick ju se hur det går till på vårdcentralerna i landet, att man inte får samma läkare när man kommer på återbesök utan kan till och med få upp till 7-9 olika läkare vid olika tillfällen, dom kalls för "stafettläkare" och dom skickas  ut  till olika vårdcentraler i landet som är underbemannade och då blir det som det blir för det drabbade. ALDRIG samma läkare och då missas det en massa röntgen, provtagningar och så vidare osv osv osv. FÖRSKRÄCKLIGT...
Jag fick erfara detta själv när jag har sökt för min onda rygg, alltså jag har sökt för denna rygg 3 (tre)  GGR och varje gång har jag fått 3 olika läkare som skall sätta sej in i mina prblem och då skall ni veta att jag har inga STORA problem som många andra har, som t.ex på tv-n idag en gammal dam som dom inte upptäckte en utbredd cancer på, hon fick helt enkelt inte genomgå någon röntgen utan dom bara drog ut på tiden månad, år efter år. . till slut  hade cancern spridit sej och damen i fråga avled ju...Jag fick i alla fall röntgen efter det 3-dje besöket.... GRATTIS  till mej...jippppiiiie, det skall vara en s.k VÅRDGARANTI hmmm tillåt mej småle :).

Idag har Elin ÅTGERIGEN flyttan sitt pick o pack hit till Stora Vika hon skall hyra en undervåning i en villa hos en kompis till henne. Jag harde ju tur som jobbade kväll så slapp jag bära för det pallar inte min rygg..

Nu skall vi snart sova kudden för imorgon skall min käres gube köra taxi igen det börjar bli rutin för honom nu så snart får jag binda honom här hemma, men det är klart det blir ju  en reskassa som växer yes....grekland eller thailand here we come..

Mås å gott
Moa

Män som hatar kvinnor

Vi har sett den filmen på dvd och det var en mycket bra och intressant film.
Ganska lång var den men a då är det bra att man pausa lite då och då ...gå på toa eller gå och äta middag..

Min gube har kört taxi hela dagen han kom hem nyss...sååå sent får han väl inte vara ute på kvällarna och köra...det händer ju sååå mycket  otäckt har man hört dom överfaller taxichaufförer dom jävlarna...
Usch att man skall vara rädd att sköta sitt servicejobb nu också inte nog med alla våldtäkter som händer och mord hit och dit man blir nästan blasé när man läser i tidningarna eller lyssnar på nyheterna...vad har det hänt med männskigheten...ja det vete fan det har spårat ut det kan man lugnt säga.

Att en ung kvinna inte skall kunna gå lättklädd eller gå ensam ute på kvällarna utan att bli påhoppad av en ung TESTOSTERON-stind ung s-k MAN som inte har blivit torr bakom öronen.
Där kan man kalla dom att dom är Män som hatar kvinnor....fy fan den snedvridna kvinnosynen som många har är otäck och hemskt, jag blir mörkrädd av att höra att unga kvinnor blir påhoppade och våldtagna och misshandlade det händer också i lilla Nynäshamn, vilket jag känner till på nära håll.
Vad skall man göra åt detta jag skulle skämmas att vara karl för även dom som minte begår sådana brott måste känna skam för att tillhöra detta KÖN.

Men man skall för guds skulle itne dra alla karlar över en kam, för jag har fångat en fin man och god man och jag känner många med han men dom onda syns mest tyvärr.

Var rädda om er kvinnor fan att man skall behöva säga det VA?????

Må så gott
Moa

Min gamle far

Igår var vi allihopa inkl Delta och hälsade på min far som har kommit i den aktingsvärda åldern som 88 år  och det är en hög ålder mitt folk. Han har liksom levt färdigt sa han till mej igår. Jag frågade honom hur känns det egentligen och känner du inte att du har nån  livsglädje kvar ...??

PRECIS sa han  jag kan lika gärna gå bort idag eller i nästa vecka det kvittar liksom, och jag är inte bitter eller rädd att dö , han sa att när man kommit i den höga ålder som jag gjort och inte har ork eller styrka att göra som jag vill.. T.ex gå ut när jag vill och ochgå hur långt jag vill eller träffa folk och dansa eller att spela boule...DÅ är det slut liksom sa han och det är väl så.
Att man accepterar alla åldrar .
Jag t.ex skulle inte vilja vara ung  sådär runt 20  NO WAY men 40 skulle jag vilja vara och ha lite mer kvar men alla åldrar har sin charm och man vänjer sej under åren man går igenom dom och lever i NUET, som tur är.
Det är därför alla gamla är så nöjda med att bli gamla för dom har givetvis inget val men det känns som om dom inte känner någon rädla heller det är märkligt vad människokroppen är genial...eller hur???.

Nåväl så skall min far till Huddinge sjukhus på måndag och dom skall "dra " hans kateter och sedan skall dom kolla så han kan kissa så hela dagen skall han befinna sej på H.S och ta sej runt på olika avdelningen.
Det kan ju inte han göra ensam, så jag möter upp honom där och kör han i en rullstol för annars skulle han klappa ihop, lille gubben, ja för en liten gubbe har han blivit fort ja nästan i sommar skall jag säga.
Ja guuuud så fort en människa kan tackla av han har gått ner nästan 10 kg , han har inge aptit äter som en fågelunge, men men det är ju vanligt att gamla tappar aptiten och då skall dom äta det dom gillar mest ...kakor, bakelser, godis och " snäll" mat som är lättäten... Jag köpte soppor till honom och det gillade han.

Vi fixade lite i hans lägenhet också och så fick han trygghetslarm från kommunen DET är tryggt för både honom och för oss.

Vi hörs för nu skall vi ut på promenad Delta är kissnödig.

Hej

Må så gott
Moa

A R T R O S

Idag fick jag äntligen svar på min rygg-röntgen efter mycket tjatande och ringande.
Min snälle man som blir en TIGER när det inte går rätt till ringde till slut upp vederbörande vårdcentral och skyndade på dom med att ringa upp mej och ge mej det efterlängtade svaret.

Det var ARTROS i min rygg mellan olika kotor som i sin tur orsakar inflammation som gör att det smärtar och gör att det blir en dålig genomblödning i rygg, hals och nacke och höfter som i sin tur gör JÄVLIGT ont.

Sjukgymnastik rekommenderades och att jag skulle röra på mej lite lagom alltså INTE överanstränga mej.
Hmmmm vad betyder det...är städning att överanstränga sej eller att laga mat att överanstränga sej ?????
Det beror nog på hur fru Hägglöf VILL men det får jag inte knysta för min man.....Nej jag skojar jag gillar att laga mat och städningen det hjälps vi alltid åt att göra, men att det gör jäkligt ont när jag står vid diskbänken och skalar "pärer" till guben det kan jag inte ljuga om så det får bli ris, pasta eller cous-cous hädanefter.  Hi hi hi



Nu skall jag vila min rygg över helgen sen på tisdag skall jag börja att jobba igen, det skall bli riktigt  kul, jag längtar till  alla underbara människor som bor där och personalen den är kanon...så det skall bli roligt  att komma tillbaka..

Slut för idag, tack för idag
Ha det bäst
Moa

Mer lediga dagar blev det....

Ja, jag var ju på röntgen idag och skulle få reda på vad jag led av i min onda rygg.
Fick vänta sååååå himla länge på resultat och eftersom jag hade så jäkla ont så tyckte inte doktorn att jag skulle gå och jobba med den rygg utan invänta svar imorron och få se vad som erbjuds. Sjukgymnastik eller kiropraktor. vad vet jag.

Men ett som var säkert sa dom hos docktorn INGEN  kiropraktor innan röntgensvaret har kommit så man inte  förvärrar något i ryggen. Man har ju bara en rygg och den skall man vara rädd om. Den skall hålla i många år till.

Nu har vi sett det näst sista avsnittet på Bachelorette och herregud vad dom håller på och fjantar sej i amerikanskt tv...en tjej skall välja ut en kille av en massa snygga killar och till slut skall dom vara kära i varandra. Under tiden så testar hon alla killar på både kyssar, smek och sex...jag är inte pryd med detta går till överdrift i osedlighetsgöromål....hualigen jag RODNAR


Nu skall vi sova snart så jag får åka till sjukhuset imorgon bitti och få svar på mina röntgenplåtar och sen göra så gott jag kan av detta svar....få se vad som erbjuds.

Må så gott
Moa

Sista lediga dagen

Imorgon skall jag försöka mej på att jobba igen.
Först skall jag gå till nynäs sjukhus och röntga ryggen och sen till Nynäsakuten och få min dom.
Ja, vad kan det vara för fel på min rygg....ja det kanske bara är latmasken som har lagt ägg och inte vill att jag skall jobba mer vad vet jag...men ont gör det varje dag och så känns det som jag har en galge bak i brallan så stel är jag liksom låst i ryggslutet.

Nåväl inte klaga det finns dom som har det värre....eller hur.
Vi har var varit nere och kollat in Elin´s nya boende hos en väninna i Vika som bor ensam i en stoooor villa med stor trädgård som behövde en inneboende som kunde ge henne sällskap och ett litet bidrag i kassan. Och det blev ELIN kanon. Hon har en underbar liten son som också älskar hundar så det kommer bli såå trevligt för allihopa.
Så nästa vecka blir det flyttning av...kul kul.

Nu väntar sängen med sin underbara mjukhet.
Sov gott

Må så bra
Moa


Skönt att man inte är ung...

Att ha uppnått denna ålder som jag är i är jag mycket tacksam över...därför att:

Det finns så  mycket avundsjuka människor och en tävlan om vem man skall vara vän med och skitsnackande s.k psyk-väninnor som inte kan ta vara på sitt dåliga självförtroende utan att spy galla över dom som kan och ha karaktär att gå vidare i livet....fy fan säger jag....LÅGT, ELAKT, OMOGET OCH framför allt  ALLVARLIGT  KRIMINELLT.(ärekränkning)

Var glada över att ni ha uppnått en mogen ålder och det förväntar man sej att en +30 skall göra...men men.

Ha de bäst alla ni GODA människor
Moa

Obligationer mm mm

Min käre far har obligationer och värdepapper och nu när han har blivit så gammal så ville han visa oss dom och hur mycket dom var värda och när dom gick ut osv osv... Jag vet inte mycket om sådana värdepappaer inte min bror heller men min far är gansks så bra insatt i sånt så han förklarade för oss novisa...det gick väl in så där i våra "unga" huvuden jämfört med far´s huvud..

På kväller så grillade vi stora tigerräkor som jag hade lagt i en vitlöksmarinad men brytbönor till och basmatiris skitgott var det mums.



Idag har Elin och jag gått en promenad ned i vår lilla by Stora vika...vi träffade på en f.d granntjej till Elin. Hon berättade att henners kille hade bara stuckit ifrån henne när hon var i 20 :de veckan gravid . Detta är deras 2:a barn och den sista var planerad.
Men han valde att bara sticka ifrån allt och till och med be henne göra abort   SJUKT.
Han blev kär i hans kompis lillesyrra i Skåne så han drog ner dit och lämna mamman ensam med stor mage och en liten 3-åring som undrar vad pappa tog vägen.
Nåväl nu är denna mamma en stark tjej och har gått vidare men hon behövde en inneboende för att kunna ha råd att bo kvar i deras villa här i byn.  Och det kunde ju inte han kommit ett bättre ÖDE ...Elin är ju i behov att hitta nytt boende och tills dess skulle hon bo hos oss men det är ju trevligare att bo med en  tjejkompis och dom går såååå bra ihop dessa 2 lika goa tjejer och hon älskar hundar och Elin älskar ungar kan det bli bättre.
Så nu skall Elin flytta till henne i slutet av augusti KANON.
ÖDET  spelar oss ett spratt ibland...och som jag skrev häromdagen jag tror på ödet.
OM vi inte hade gått förbi hennes hus idag och just vid denna tid så hade detta inte hänt för sån kontakt hade inte tjejerna med varandra...jag fick ståpäls på benen när vi började prata alliihopa likaså fick tjejerna det. Härligt det kan vara ibland att saker faller på plats. Nu kan dom 2 vara varandras stöd i allt och sällskap och så bor hon nära oss inte helt fel heller för hon trivs ju sååå bra i Stora Vika det är sååå vacker natur  här och lungt och fridfullt.....oftas.... fast lite bus har vi haft här också en del slödder kommer hit och bråkar men inte mer än att man står ut..

Imorgon skall vi åka till Elins lägenhet i Hässelby och packa hennes saker., så hon kan flytta ut från lägenheten snart.

SLUT för IDAG
TACK för IDAG

Må så gott
Moa

Rundåkning...

Idag har vi varit på rundåkning i vårt grannskap såsom Muskö, Ösmo, Sorunda och beskådat lite villor.

Vi har som avsikt att byta bostad när jag går i pension..kanske då ev flytta norrut eller varför inte bo kvar i Södermanland´s vackra natur som vi älskar.
Vi få se vad framtiden har i sitt sköte ingen vet bara ödet vet detta ....hehe   Jag tror på ödet så det sa.

Elin kom hem ikväll hon har varit på en dagsutflykt till Åmål med en väninna och kollat in Golden Retriver-valpar, som väninnan skall köpa.  Dom var ju förstås förskräckligt söta gulvita små nystan som busade i solen i värmland eller dalsland som Åmål ligger ingen aning just nu....skit samma . Elin var bra trött för hon hade ju jobbat natt och åkte direkt till Åmål utan någon sömn jag hade inte pallat det men är man ung så gör man det men hon sover nog nu när jag skriver denna blogg.

Imorgon skall jag och min bror Bernt  träffas hemma hon våran far och prata om alla viktiga papper som han som gäller hans oblogationer och andra viktiga papper...vi skall också gå igenom hans tavlor och saker som vi ev vill ha efter hans bortgång. Det är inte så kul att prata om sånt men han vill prompt att vi skall ta del aV det när han fortfarande lever och det är väl klokt...så vi åker väl dit så han blir lugn gubben lilla.

Nu skall jag sova i varje fall.
Må så gott

Moa

En vanlig dag

Har det varit och vad är en vanlig dag ....Jo en dag då vi åker och handlar i nynäs en tur till Sorunda möbelförmedling som säljer loppisgrejer dvs. en jäkla massa roliga grejer. Vi har köpt mycket grejer där för dom tar bara emot bra grejer för försäljning. skitkul tycker jag att gå och rota ibland möbler och lampor och tavlor böcker mm mm.

Idag har vi ätit middag i vårt nymöblerade vardagsrum och då i det "nya" matsalsbordet. Riktigt mysigt blev det med tända ljus och en god middag.

Tv-tittande i soffan blev inte så länge för vi åt så  himla sent , men nu tänker vi avrunda kvällen tidigt i vårt tycke 00.25 ???
I vanliga fall brukar vi lägga oss betydligt senare fråga mejinte varför men det bara blir så..

Sov gott alla nattugglor ho ho
Ha det bäst
Moa

Data-krasch

I morse så krashade min dator bara hux-flux kunde bara inte starta upp den.. den bara stod o tuggade o tuggade??
MEN tur att man har duktiga familjemedlemmar som typ MIN MAN och MIN DOTTER. dom bara fixade till det stoppade in nya windowskivor i magen på min lilla lap-top och klickade här och klickade där och installerade ditt o datt och VIPS så funkade den.
Vilken lycka annars kan jag ju inte chatta och blogga för tusan och det är ju sååå  roligt det är liksom en liten dagbok för mej att skriva ner det viktigaste som man har gjort denna dag....för man börjar ju glömma vissa saker och det är inte för att man är gammal för det är jag ju inte utan bara lite disträ och prioriterar annat att läggi in i min hårddisk (hjärna).
Då är det kanon med en blogg-sida att skriva ner ditten o datten så att säga, om det sen är viktiga saker det struntar jag i alltid är det något som är av vikt i sinom tid.

Ikväll har vi ätit kräftstjärtar alltså bara rensade stjärtar skitfiffigt...varför sitt o pilla sönder kräftorna och sen bara äta stjärten, då är det ju jättebra att dom säljer färdigrensade för den late eller bekväma människorna till dom hör jag.
Gott var det också...ett plus men dom kunde ha smakat liiiiite mer dill men det kan man tillsätt själv nästa gång för en nästa gång kommer det att bli SNART, för snart skall det blir med lite sparkling wine till och rostat bröd...mums fillibabba.

Nej nu gott folk nu är jag trött.

Må så gott
Moa

Frissan..........

Idag har Elin varit hos frissan och klippt sej en ny frilla.
Hon har haft denna frilla förut men den var utvuxen nu och ville ha den igen.
Den är en s.k Wictoria Beckham-frilla den hon hade när hon var blond. En s-k "bob" frilla.




Elin blev såååå snygg i den.

Annars har vi grejat lite hemma med ett nytt matsalsbord i vard.rummet så nu kan vi äta söndagsmiddagar där i höst och vinter.

Nu väntar sängen på oss få se om gubben också loggar ur sin data.så  vi kan sussa snart...natti natti

Ha det bäst
Moa

Doktorsbesök...

Idag har jag varit hos min doktor igen för ryggen är ju inte bra...långt ifrån skulle jag vilja säga.

Blev sjukskriven en vecka till men sedan OM det inte har blivit bättre så blir det röntgen och det tycker jag låter bra,
Då kanske dom kan se om det är något tjall på mina kotor eller diskar ...vad vet jag. Det onda måste ju komma från något.

Nu skall vi gå o lägga oss har sett ännu en Wallander som dottern har laddat hem ganska bra denna också tycker  jag den hette KURIREN...-

Nåväl som jag alltid avslutar min blogg med så i morgon skall jag lyssna  på min nya MP3-spelare där vi har laddat hem en ny bok av Kristin Hannah.../Vad som än händer/   få se om jag gillar denna bok jag har läst flera av hennes böcker tidigare men nu skall jag lyssna i hörlurar ¨när en läser boken det skall bli spännande.

Må så gott
Moa

ommöblering

Idag har vi möblerat om i överväningen och i vårt tv-rum.
Det blev en hel del gjort som blev till det bättre fast gubben min muttrar lite men sen när det är färdigt ja då är det jättebra.

På kvällen  så kollade vi en nu WALLANDER---Skulden,  den var jättebra det en av dom nyaste som dotra laddat hem...hmmmm aja baja

Imorgon skall jag åter till doktorn för min onda rygg...ryggskottet har väl gett vika lite grann men det onda mitt på ryggtavlan gör fortfarande mycket ont blir såååå smärtsamt så fort jag står  upprätt länge ....fattar inte om det kanske är diskbråck eller nåt galet.-

Idag har jag vunnit en väska på tradera haha skitkul detta är--kollar varje kväll efter något spännande att buda.

Nu är klockan som vanligt såååå mycket...fattar i nte att vi aldrig kommer i säng i skapligt tid.

God natt
Må så gott
Moa

Friday´s Kungsträdgården

Vilket mysigt ställe vi har varit på i kväll...jo Friday´s i Kungsan.
Vi träffades där inne i värmen vi fick bord med en gång annars brukar det vara en lång kö till bordsbeställningen men vi kom tydligen när det var ett glapp....tur för oss.


Vi beställde lite av varje och öl till detta och guuuud vad gott det var.
Jag åt kycklingfileér med parmesanost och tomater och Elin åt entrecoté med Jack Daniels-glazyr, Ingemar åt kycklingsfilé med Jack Daniels.sås till  och Hasse åt minispjäll med Jack Daniels.sås och denna sås gott folk den går inte av för hackor...herregud vad gör man den av jo ett som är säkert Jack Daniels-visky men sen då hmmmmmmm INGEN ANING. Elin tog en jättegod brownie med glass o killarna tog irish coffee jag tog bara en cappuchino som var gudomligt god. Snacka om vi vad mätta och nöjda..

Sedan satte vi oss ute i baren på Friday´s och tog en drink och mös tänk om detta hade funnits på min tid...mysfotöljer ute i det fria där man kan sitta och mysa och prata med sina vänner över en drink såååå jäkla N I C E.
Men att man kan få vara med om detta nu detta är kanon ju, det får vi göra om innan hösten kommer.

Sedan stressade vi av bara den till pendeltåget som skulle ta oss till VH (västerhaninge) och därifrån buss 848 till Stora vika ....Det var en härlig puls i storstaden med alla turister men ändå är det underbart att komma hem,
för borta bra hemma bäst...har ni hört den förut....inte tänk det har jag och det är sant.

Nu skall vi dricka sent kvällsfika och sedan sussa kudden.

Må så gott
Moa

Födelsedagsfirande...

Idag har vi haft tårtkalas och grillkalas för min söta underbara dotter Elin som fyllde hela 28 somrar.
Solen sken som vanligt på hennes födelsedag för det gjorde den samma dag hon föddes, precis lika varmt som nu.

Kvällen har fortlöpt genom ett ständigt surfande på nätet om lediga villor eller radhus i landet för vi har upptäckt att vi bor väldigt dyrt här i Stora Vika. Så vi kollar runt lite MEN det är för dyrt här nere i stockholmstrakten, så kosan blir nog uppåt i landet. DÄR är det kanonbilliga hus herregud omkring 250.000 kr för en stor villa med stor tomt med massa träd och småhus det är ju inte klokt. Men skulle jag flytta NU ifrån mina gamla föräldrar så skulle dom inte bli glada så det blir till att vänta i alla fall tills jag går i pension om några år och då SKALL vi flytta till något billigare för min pension den blir inte mycket  att hänga i julgran.

Ja ja till att börja med så skall vi möblerera om i vårt hus i Vika så vi får lite mer utrymme nu när dotra skall bo här ett tag.

Imorgon skall vi åka in till den stora huvudstaden och träffa Elin´s pappa och vi allihopa skall gå på Friday´s i Kungsträdgården och käka middag det skall bli mysigt.

Nu väntar sängen min den goa och mjuka som jag sover sååååå sött i .

Må så gott  och GRATTIS ELIN  än en gång

Moa

Sol, Sol....

Tänk att så många människor börjar att klaga så fort vi får lite FÖR varmt väder i deras tycke.
Ja då börjar man att längta tills snön o kylan skall komma och OH va varmt det är jag kan inte andas osv osv.
Jag gillar denna värme för man kan sitta i skuggan om man vil och läsa en bok l eller så gå in i huset och svalka sej med en glass eller kall dryck.

Snart go vänner så kommer Herr Höst inspringande på våra gräsmattor  och sprider löven dom gula överallt, det är ju visserligen en viss tjusning med hösten också men men vi vet ju att den kommer så varför inte njuta av NUET.
Allt har sin tid liksom, men jag är ju en sommar-tjej och inte en vinter-tjej.

Imorgon fyller min gumma år då skall vi fira henne med pompa o ståt, ja i varje fall skall vi flagga för henne och äta något gott.



GRATTIS ELIN 28 ÅR

Ha det bäst
Moa

Lata dagar...

Ja vad skall annars göra när  man är sjukskriven och invalid sas.
Kan inte göra värst mycket utan att det tar emot och gör ont så förbenat i ryggslutet.
MEN man kan ju bli sjuk på sämre dagar det är ju SOL och kanonvarmt ute så jag skall inte klaga för jag kan ju sitta ute och njuta av sommarens ljuva värme och lata mej....N I C E.

Nu skall gubben oh jag ta en kvällsfika och kolla in nyheterna och sedan en romantiskt film på 4+,,,ja jag i alla fall gubben blir nog sittandes framför sin dator och kolla fonder och nyheter. Han gillar inte romantiska filmer så värst mycket och vilker karl gör det inte så värst många, men det gör jag då blir man glad i sinnet och hjärtat.

I natt sov jag som ett barn ända tills 10.15 det var skönt som bara den...att sova utan smärta.
få se vad denna natt har att erbjuda mej...hoppas lika skön som i natt.

Nåväl sommaren håller i sig och på lördag skall vi in till den stora huvudstaden och bjuda dotra Elin på middag...hon fyller nämligen år hela 28 år, tänk vad tiden går...har ni hört det förr hmmm ett vanligt uttryck men SANT fasen vad tiden går.

Min "lilla" gosa som jag kallade henne för en del trodde jag sa kossa men det kan man väl ändå inte kalla sitt underbara barn för MEN i dagens tider så heter ju ungarna allt möjligt ju...snart blir det väl namn som Älg, Ko Tjur ja när en del heter Björn, Varg...haha

    här ligger lilla Älg och sover hahahahahahaha

Skämt åsido
Må så gott
Moa

Körsbär eller Klarbär...

Vi har skördat klarbär från vårt lilla söta träd idag..
Det blev hur mycket som helst nästan 5 liter minst.
Men vad skall man göra med dom Jo jag hällde dom i kastruller sockrade och sen då?????
Tja vi kan sila från dom sönderkokta bären och sen göra saft av det...det kan väl bli gott.

ikväll blir det sista Allsång på skansen då tycker jag att hösten är här men nu har ju värmen kommit tillbaka så ännu är det ju inte färdigsolat....H Ä R L I G T...

Min onda rygg håller sej ganska smärtfri tack vare alla medicin som jag häver i mej , var 4:de timme annars kommer värken tillbaka och det vill jaf för allt i världen INTE..
Jag går ju omkring som en stel gumma för ryggen är sååå orörlig liksom.



Nåväl inte sååå böjd kanske men lite åt det hållet...om ni förstår vad jag menar

Ha det bäst
Moa

Lumbago...

Eller i vanlig mun RYGGSKOTT har jag råkat ut för.
Har haft i ont i ryggen hela våren varje gång jag har stått och lagat mat varit och shoppat och stått mycket, men i fredags så gick smärtan nedåt till ländryggen och jag kunde helt enkelt inte komma upp från soffan och inte  heller knappt gå uppför trappan till sovrummet.
Väl däruppe så hade jag ett helt helvete att komma i säng och där försöka sova...NO WAY jag hittade ingen bra sovställning utan fick sitta uppallad med kuddar och sova och det har jag gjort sedan dess.

Nu idag fick jag nog och gick till Nynäsakuten och fick min dom  L U M B A G O ---ryggskott---:(
Värktabletter Voltaren och muskelavslappnande Paraflex fick jag och blev sjukskriven en tid tills jag kände mej bättre och skulle jag inte göra det efter 2-3 veckor så skulle jag få röntga mej ifall inte det var Lumbago.

Nu har jag tagit tabletter idag och känner mej lite bättre redan men får ta det lungt och inte överanstränga mej  .
Jag skulle vara i rörelse i den mån inte smärtan tar över alltså INTE  sängläge som det var förr.

Idag har det varit en underbart solig dag och jag har suttit på altan och varit såååå lat men det får man vara när man är sjukskriven eller det SKALL man vara...eller hur????

Må så gott
Moa


Utställning i Södertälje

Ja så var det dax för Delta att ställas ut och visa upp sin skönhet för en jättetrevlig rysk domare vid namn Olga.
Hon gillade Delta jättemycket och strödde rosor över henne och gav henne ett CK och satt henne på 1:a plats i sin klass och sen så bleV hon 2:a bästa tiken av alla tikar som ställdes ut idag. H U R R A   H U R R A  ...



Vi satt i solen hela dagen och kollade in alla rottisar som ställdes för Delta skulle inte gå in i ringen förrän efter lunch.
Det var värt att vänta sååå länge för hon gjorde så g´bra ifrån sej och Elin var strålande duktig att springa och Eva lockade med en nyinköpt boll som Delta bara älskade.

Väl hemma så var vi både solbrända trötta och hungriga så det blev dillstuvad potatis och rökt och gravad lax till gott och snabbt  tillagat.

Min rygg är fprtfarande som ett öppet sår det skär som knivar när jag försöker sätta mej och att gå det går knaggligt stapplar som en gammal kärring, skall gå till Nynäsakuten imorron och få min dom  hmmmmm vad kan det vara  diskbråck, ischas eller inflammation i hela höften vet ej, men något skumt är det för denna smärta har jag aldrig haft förut.

Må så gott
Moa

Utflykt till Bergshamra...

Idag har vi varit och hälsat på min gamla skolkamrat från klass 5. Vi har varit vänner en bra tid och träffas regelbundet tillsammans med 2 andra tjejer. Det är jättekul att träffas MEN vi tycker inte att vi har förändras ett dugg...lika tokiga och barnsliga som när vi gick i mellanstadiet och högstadiet och busade i skolan.

Nu träffade vi hennes man Krister och hennes "lilla" son som blivit hela 29 år han hade sin lille son med sej...så gullig och busig. Vi hade tänkt att vi skulle bada i deras nya pool men jag var så orörlig av mitt ryggont samt att vädrets makter inte var med oss hela dagen.

Imorgon skall vi åka till Södertälje brukshundsklubb och Elin skall ställa ut Delta. Hoppas domaren tycker att hon är lika fin och underbar som vi gör. Jag återkommer med lite information och kanske bilder från utställningen. På återseende.
Sängen och 2 alvedon väntar för att jag skall kunna sova någorlunda inatt.

Må så gott
Moa

RSS 2.0