Ryggont....

Jag har haft ont i ryggen till och från hela sommaren men ikväll så slog det till ordentligt.
Ischias eller diskbråck eller bådadera har jag drabbats av. Kan inte stå upprätt och det gör förbenat ont när jag skall försöka gå vilket jag inte kan utan att halta som en 90-åring.

Har tagit 2 alvedon som har börjat verka lite så att jag kan dra mej upp till övervåningen och lägga mej. Imorgon skall vi ju åka upp till Norrtälje, Benrghamra till min barndomskamrat Ann och hennes man Krister och beskåda deras nya utomhuspool. OM det skulle behaga bli fint väder kan man ju ta ett bad  men det verkar inte som om jag kan komma i en pool med min onda rygg. Det skall bli jättetrevligt att träffa dom och ha det mysigt hela dagen åker inte hem förrän framåt kvällen. Kanske det blir en båttur med deras båt om vädret tillåter och min rygg också tillåter denna övning att gå ner och upp ur en båt ....tvivlar bestämt men men undrens tider har ju infunnit sej förr.

Nä¨nu måste jag avsluta och gå till sängs, suss gott och GRATTIS TILL MIN ÄLSKADE DOTTER ELIN

Må så gott
Moa

Kryssning på östersjön......

Har vi varit på igår till Åbo tur och retur med  Silja Europa.
Det var en trevligt resa med mycket god mat och dryck, nästan fööör mycket mat för våra magar.
Jag åt visserligen bara det gottaste såsom lax, lufttorkad skinka, pateér kaviar mm mm.
Efterrätterna var ju också goda och glassen likaså. Vi hade hytten på 10-de våningen med ett stort  fönster så vi kunde se ut och följa resan genom den vackra skärgården  med dess små öar med underbara små hus på.
Det var så fint väder så vi satt uppe på soldäck och solade oss och drack kaffe alla människor låg och solade  överallt.



Vi kom hem tidigt i morse och är nu ikväll riktigt trötta så det blir tidig nanna kudden.

Ha de bäst
Moa

Jogga efter cykel....

Ja det fick jag göra ikväll nyss för Elin har köpt en cykel  och skall ut och träna sej själv och Delta och nu ikväll så fick jag förlja med för det var ju första gången som Delta fick möta en cykel.

Först hoppade hon och skuttade runt Elin men sen gick det riktigt bra och jag fick jogga och gå.   Att försöka hålla takt med dom det gick ju inte sååå värst bra, men motion fick jag efter en gooood Lasagne som Elin gjort....mycket bra,
för Lasagne ingår inte i min nuvarande diet liksom men ibland får man fuska..

När jag nu nämner fuska så kanske det blir en del av det imorgon när vi skall åka på krýssning till Åbo med Silja Europa , vi åker en morgonkryssning och kommer hem på morgonen därpå det skall bli kul att lyxa loss lite kanske vi svänger våra lurviga också på kvällern.

Ja att nämna min far idag igen så har han ringt och klagat att han inte mår så värst bra men kisseriet funkar det är ju alltid någe. Man kanske inte kan begära sååå mycket när man är 88 år och gått igenom hjärtinfarkt x fler och ont i kroppen....stackars gamle far. Men lite tröstande ord från sin dotter så fick jag han på bättre humör och sa att han skulle äta lite nyponsoppa och några mackor istället för fläskkarrén som han tyckte växte i munnen..

Nu väntas Allsång på skansen och sen sovtajm ganska tidigt för vi skall upp i ottan nästan för båten går 7.10.

Må så gott
Moa

Lex Maria....???

Ja herregud vad man blir besviken  på vår "FINA" sjukvård som vi betalar så mycket skatt till...men att behandla gamla människor rätt och respektfull det kan dom inte.

Far min kom hem från Huddinge i förra vecka med en kateter för han hade svårt att tömma sin blåsa. Den skulle tas bort idag på vårdcentralen i den dumma tron om att det skulle fungera som inget hade hänt...???

Herregud det är så man blir galen...alltså dra katatern och BEORDRA honom att han skulle dricka minst 2 liter vatten + det han dricker till maten, kaffe mjölk osv osv en hel del alltså..men vem skall hålla kollen på att han kissar ur sej ordentligt....svar: INGEN   alltså inte en jävel bryr sej om han tömmer sej. Vi var hos honom idag och körde dit en tv till honom och då påminde jag honom om att han skulle kissa eftersom han drack så väldigt mycket...men han sa sen skall jag kissa...????

Följden blev ju att han ringer mej ikväll och gnyr i telefon om att han kan inte kissa alls han har sååå ont så ont stackarn. Ja det blev ju att ringa 112 och fixa så han kommer till Huddinge och blir med kateter igen. Ja vi ringde och påskynda ambulansen och dom kom väldigt fort och skjutsade honom till sjukan och där fick han snabbt en ny katater och han hade samlat på sej nästan över 1 liter i sin blåsan sånt gör mycket ont.

N yss ringde han och sa  att han satt och väntade på en taxi hem ...det var en glad o nöjd Far som kallade systrarna för änglar....det kan man lungt säga till någon som befriat en från 1liter kiss ifrån en sprängfull blåsa...HUALIGEN....

Imorgon blir det inte lätt att heta Huddinge sjukhus...haha en påringning från oss blir det....

Ha det bäst
Moa

En underbar söndag....

Idag har vi haft en underbart varm och solig dag med promenad och läsning på altan, medan min duktiga man gick ut i skogen och letade kantareller, och hem kom han trött och svettig med en liten kasse med dom gula svamparna.
I skogen mötte han också en huggorm som han föste snällt ut i skogen, tur att han hade stövlar på sej...ett måste.

När Ingemar var ute i skogen så passade Elin och jag på att möblerera om i vårt tv-rum så nu är det mer rymligt och bekvämt för alla våra lap-.topar och tv-tittande blir överskådligt för alla..

Fick ett samtal från min gamle far och han verkar ju må bra från värken men han pratade om allt möjlig  annat, ibland undrar om det inte står rätt till men han äter rätt starka smärtstillande och då blir man lite dissig i pallet liksom.   Han dillade om att han tyckte han såg en deckare samtidigt som han löste korsord och det kan inte vara sant  han har ingen tv   för vi skall nämligen imorrn åka med en av våra gamla tv-apparater för hans pajade i förrgår, den bara small av ...gammal som den var.. Så då kan vi kolla in honom lite och handla lite mer till hans kylskåp och fika med honom.

Må så gott
Moa

Födelsedag igår....

Ja herregud igår var min födelsedag och vår bröllopsdag så jag glömde blogga då...vojne vojne

Men det var en sån härlig dag med champagnelunch och laxmackor, sen så hade vi bjudit in våra kära grannar i området och då grillade vi flintastek och fläskytterfilé till det hade vi en stoooor härlig potatissallad...vin till och så jordgubbs-bakelser.

Av min käre make fick jag precentkort på LINDEX och en jättestor fin bukett blommor. Av min dotter fick jag krämer att ha på dagen o natten samt rengöringscremer bra att ha nu när man börjar bli gammal i hyn- Den skall man sköta ordentligt annars får man rynkor. Inget fel med rynkor men man behöver ju inte  påskynda  dom genom att missköta huden.
Jag fick en stor glasskål samt ett rosa tjock ljus att sätta i skålen av vännerna dom kära att tända när mörkret kommer smygande snart...suck det har ju redan blivit mörkare på kvällarna.

MEN idag har vi haft det mysigt ute på altan solat och slappat...och senare så fick vi ett ryck att boka en resa till Åbo på onsdag den 29-30 juli...så det gjorde vi...och det skall blir mysigt äta o dricka gott och ha det skönt ute till havs.



Nu sitter vi o kollar in en film på 3-an , och Delta snarkar under bordet här nere hon har bättrat sej betydling och skall börja försöka leka med pinna men NO WAY inga pinnar till denna tjeja nåt mer inte av mej i alla fall.

Dotra Elin har varit inne i stan på dejt  :O)  , lite kul att komma ifrån vi gamlingar haha.

Tja nåt mer har jag inte att säga för idag...livet går sin gilla gång
Ha de bäst
Moa

Delta hemma igen....

♥Ni skulle bara se denna i vanliga fall glada spralliga pigga hund nu??? Hon bara ligger stilla och sover är alldelles slut av både smärta och dåsighet efter nedsövningen där dom såg att hon hade ett 15-20 cm stort SÅR nere i halsen som var VAR i samt var infekterat. Så det blir en lång behandling med antibiotika, smärtstillande och ompysslande av "mamma" Elin.

Det blir att försöka pilla och lura i henne medicinen gömd i köttbullar annat går inte NO WAY.




Vi skall göra så hon blir frisk vår lilla älskling Delta.
Ha de bäst
Moa

Glänsande fint....

Nu så är det städat och fint i vårt hus...det doftar AJAX lång väg...det gillar jag som är en liten pedant faktiskt.
Jo jag är en sån som filar o putsar på bord och hyllor, älskar blanka ytor som är fria från skit o skräp. Det kan ibland vara lite irriterande för andra men smulor överallt och skräp som inte skall vara där HATAR jag. VAR SAK PÅ SIN PLATS det är mitt motto också .

Just nu sitter vi allihopa och väntar på att dom skall ringa från Södra djurkliniken och säga att vi kan hämta hem DELTA  som har legat kvar där för dom skulle gå ner och undersöka hennes hals under sövning idag och se om det blev något förstört när den grova pinnen trängde ner i hennes hals i går under leken. Det såg otäckt ut när Elin drog ut pinnen som var nästan 20 cm långt ner i halsen fyyyy blääää. Lilla pluttan Delta vår ÄLSKLING.

Inget är som väntans tider men denna väntan är för jävligt lång....RING NU !!!!!!

Ha de bäst
;Moa


En hetsig dag vill jag lova..

Jo idag har det varit lite hetsigt...först skulle iväg till Huddings sjukhus för lille Far skulle få åka hem fast han inte var riktigt bra. Kateter hade han fortfarande och smärtor i ryggen...men men är man 88 år så är det inte så viktigt...kan man tro att dom tycker.....Hoppas inte men man undrar ju ibland.????

Väl hemma med honom så måste vi handla lite till honom och då ringer Elin på mobilen och säger att vi måste komma hem med en gång för hennes Delta som innan vi åkte till far fick en pinne i halsen men vi tyckte väl inte att det var så farligt men hon hade väldigt ont och kunde inte svälja. Hon kunde inte helle varken äta eller dricka vatten så Elin ringde till Vet. och rådfrågade och dom sa att vi skulle komma in omedelbart

Vi åkte till södra djursjukhuset och där blev hon kvar för behandling och röntgen och imorron skall dom gå ner i halsen under nedsövning och se om det blivit något förstört på henne
..
Så vi åkte hem utan Delta det kändes inte så värst roligt...hoppas hon nu inte blev skadad av den pinne som hon lekte med. Det kanske kommer dröja innan hon vill leka med pinnar eller så glömmer hon det fort för hon älskar att bära på pinnar i munnen när man är ute med henne.

Nu skall vi ta en kvällsfika och sen gå till sängs lite trötta och loja...

Ha de bäst
Moa

Rosor...rosor och åter rosor



Ja hela vår lilla trädgård är överöst med rosor och rosenblad utströdda i gräset men det får man ta för dom blommar så mycket just nu. Och så har vi en storblommig rosa clematis , ja den är det minst 100 blommor på. Sååå ljuvligt tjusig.
Det här är det bästa jag vet att få sitta på altan och njuta av vår lilla prunkande trädgård som en oas är det.

Och så har jag ett stort växthus med 6 st stooora krukor med egenhändigt frösådda tomater. Dom blommar nu och det kommer att bli en massa tomater snart, sallad och lök har vi sått i krukor också dom kommer finfint.

Det kommer att bli massor av körsbär på vårt lilla söta körsbärsträd, men dom brukar inte vara så värst goda men man kan göra soppa på dom eller saft.

Idag skall vi ta upp egen potatis och käka lite sill och grilla flintastek, för Elin kommer hem efter några dagars jobb i Hässelby, hon längtar efter sin dutta Delta som bor här i sommar när hon måste jobba på sitt sommarlov ifrån universitetet.

Usch nu regnar det få se om det blir nåt grillande...hoppas det.

Ha de bäst
Moa

God natt små kamrater och sov nu så gott....

Ja efter en stressig dag med att besöka min käre gamle far på sjukan och hem till honom och sanera efter en smärre sprutmålning av toaletten innan han åkte in på HS...så har kvällen blivit en lång skön avslappningstid i soffan.

Men nu skall sängen få besök av min lekamen är såååå trött så jag vet inte vad jag heter.
Ha det bäst
Moa

tebax....



Hej  igen  !!!

Nu har vi kommit tillbaka från en underbar Norrlandsresa. Vi var först i Skellefteå och bodde på hotell Vicktoria som var ett gemytligt litet familjehotell. 6 tr upp i ett höghus så utskten var grann över hela Skellefteå-centrum och dess affärs-street.

Sen bar det iväg till Boliden till Ingemar´s barn och barn-barn (5 st) små underbara ungar som välkomnade oss med många kramar och pussar. Jag har ju biivit plast-farmor och det känns väldigt underbart.
Där grillade vi och åkle runt i byn och kollade in lite mysiga sevärdheter.

Dagen efter på lördagen bar det iväg till Åsele marknad som skall vara den 3-dje största i sverige. Ja jag säger då det Norrtälje-/och Rimbo-markand kan slänga sej i väggen. Guuuud så stort så långt ögat kunde se var det stånd på stånd på stånd. En del kom ju igen men det gör inget alltid köper man något. Ingemar t.ex köpte 14 par strumpor för 100 spänn.

Kokosbollar godisremmar korvar och en jädrans m assa  var till försäljning, så det var bara att välja och vraka och provsmaka på korvarna och ostarna. Hjortronsylt var ju ett måste att inhandla.

Sen var det fikatajm i gröngräset i solen, då helt plötsligt börjar det dra ihop sej till en gedigen folkmassa vid scenen och då skulle det blir gäst-artister som skulle uppträda och det var ALCAZAR. dom var riktigt bra på att underhålla och showa.
världens hålligång och gungning blev det på "våra"  ungar dom fick dom bästa platsera framma vid scenen och artisterna var framme vid dom och sjöng vilket var mycket uppskattat, allra helst av småflickorna som sedemera ville köpa  en disco-klänning.. Nåväl denna dag till ända och när vi kom hem var vi sååå trötta och kom isäng tidigt för vi hade nästan 100 mil framför oss dagen efter..

Vi kom iväg vid halv 11 och resan hem gick väldigt bra .   Vår "chaffis" INGEMAR har tagit oss fram i en  lugn och behaglig takt genom norrlands vackra landskap....du är en så bra chaufför.....vi kom i säng kl 02.30 suck trötta men nöjda efter Norrlandsresan...

Må så gott
Moa

studsmatta...



Jipppiiie jag har hoppat studsmatta uppe i Boliden hos Ingemar´s barn och barnbarn. Det var en ny upplevelse ganska jobbigt för mina gamla benmuskler. Ingemar hoppade också han var lite modigare så han hoppade och satt sej på rumpan. Elin var en hejjare på att hoppa och då skulle ni se barnbarnen herre min je Alvar allra helst wow en riktig cirkus-kille.                                                                                                                                                                                                  Nu skall P-O snart grilla kotletter det skall bli mumsigt. Imorgon skall vi åka till Åsele-marknad och kolla in en av världens största marknader är det sagt...det skall bli jättekul. Jag återkommer med mer info om marknaden och norrlands-resan. Hej o kram/   Moa

sviker bloggen för några dagar

Det är med tungt hjärta jag kommer svika min nyblivna blogg...MEN jag återkommer så snart jag kommer ner från norrlands underbara landskap.

Jag skall besöka Boliden, samt en marknad i Åsele.
Jag skall berätta i detalj vad som fanns att kolla på och inhandla där...för något skall jag ha i min kasse med mej hem.

Ett jag SKALL köpa däruppe är BASTUTRÄSK-korv den absolut godaste korv som finns att äta....den finns tror jag...
bara att inhandla uppe i norrland.

Som sagt jag återkommer med information om vår Norrlandsresa...
Kaxe du skulle ju ha varit med dit upp....och få träffa Rikki

Ha de bäst       
Moa

Aj aj aj.....

När man har en trädgård även i liten skala, så måste man sköta om dom små raringarna till rosor. buskar osv osv.
Idag har vi bundit upp klätterrosorna så dom inte går av , av alla tusen knoppar o blommor på dom.
Jag har röda, gula och rosa klätterrosor......såååå vackert så..

Delta (Elin´s) vackra rottis har hjälpt till att gnaga bort bladen på buskarna som vi klippt...jättekul tycker hon att det är.


MEN...en som vi saknar i denna röra av blad grenar är våran Kaxe-plutt, han skulle må  sååå got av att gnaga han med och kampa med Delta om pinnarna, samt att rulla sej i det saftiga gröna gräset.

GUD vad vi saknar honom...men han har det säkert bra däruppe tillsammans med dom andra djuren som är bort från vår jord.

Nu snart om några timmar skall vi åka till Älta och lämna Leo, Delta till  Hasse, han skall ha dom när vi skall åka till Norrland i några dagar och hälsa på Ingemarś barn och barn-barn, det skall bli skojigt.

Ha de bäst
Kram
Moa


Nu har jag blivit bloggare också...kul

Hej alla semesterfirare.

Jag har precis fått min blogg  fixad av min duktiga dotter.

Nu skall jag försöka att skriva lite ditt o datt om mitt liv .varje dag förhoppningsvis...

Jag börjar väl med att tala om att vi har idag varit och köpt en ny dammsugare till min kära far.
Han tyckte att den gamla vara för tung och vi fick tag i en på ÖB i Haninge...jättebilligt
Han blev sååå nöjd så han satt igång och dammsög med en gång.
, vi fick kasta i oss kaffet.
Nu sitter jag och kollar in Animal Planet. där blir  man bara såååå arg på så idiotiska människor som behandlar djur så illa. Jag gråter alltid när jag ser detta. Kan inte fatta att man kan vara sååå grym mot våra älskade djur som är såååå goa..

Nattis alla goa människor
Moa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0